رقابت نزدیک جستجوی صوتی جدید گوگل با سیری اپل

10 / 10
از 1 کاربر
مرجع : www.zoomit.ir بازدید : 11734
اپل با معرفی سیری، قدم بزرگی در زمینه کنترل صوتی برداشت، اما قابلیت‌های صوتی اندروید ۴.۱ یا همان آبنبات پاستیلی نیز بسیار چشمگیر است. چندی پیش به مقایسه کامل Siri اپل و S Voice سامسونگ پرداختیم. حال با آمدن دستیار صوتی گوگل با نام «Google Voice Search» قصد داریم مقایسه‌ جامعی میان دستیار صوتی اپل و دستیار صوتی تازه گوگل داشته باشیم و ببینیم در این تقابل کدام یک پیروز میدان خواهد بود. با زومیت همرا ...
رقابت نزدیک جستجوی صوتی جدید گوگل با سیری اپل

رقابت نزدیک جستجوی صوتی جدید گوگل با سیری اپل

اپل با معرفی سیری، قدم بزرگی در زمینه کنترل صوتی برداشت، اما قابلیت‌های صوتی اندروید ۴.۱ یا همان آبنبات پاستیلی نیز بسیار چشمگیر است. چندی پیش به مقایسه کامل Siri اپل و S Voice سامسونگ پرداختیم. حال با آمدن دستیار صوتی گوگل با نام «Google Voice Search» قصد داریم مقایسه‌ جامعی میان دستیار صوتی اپل و دستیار صوتی تازه گوگل داشته باشیم و ببینیم در این تقابل کدام یک پیروز میدان خواهد بود. با زومیت همراه باشید.

جدیدا پلتفرم اندروید گوگل با دستورات صوتی یکپارچه شده است، اما گوگل فقط در اندروید ۴.۱ (آبنبات پاستیلی) دستورات صوتی را به شکل‌ مناسب و قابل رقابت با دستیارهای صوتی دیگر اجرا می‌کند.

اپل در حال حاضر بهترین دستیار صوتی را دارد چرا که اولین شرکتی بود که دستیار صوتی را معرفی کرد و آن را از طریق دکمه سخت‌افزاری مرکزی آیفون قابل دسترس قرار داد. اول سامسونگ و بعد هم گوگل این مسیر را دنبال کردند و نسبت به تکمیل و گسترش دستیارهای صوتی خود اقدام نمودند.

در مقاله‌ای که چندی پیش منتشر کردیم، طی نبردی تن به تن در عملکرد، سیری اپل S Voice سامسونگ را شکست داد، اما خوشبختانه ویژگی‌ جدید عملیات صوتی جستجوی گوگل در تست‌های ما دقت بالایی داشت. برایان و جسیکا هر کدام نیمی از دستورات را هم روی آیفون 4S و هم روی گالکسی نکسوس به روز شده با اندروید ۴.۱ آبنبات پاستیلی آزمایش کردیم. برایان تلفن‌ها را در نیویورک و جسیکا در سان فرانسیسکو آزمایش کرده است. در ادامه نتیجه آزمایش و مقایسه Siri با Google Voice Search را مشاهده خواهید کرد.

۱. برقراری تماس

درست مثل سیری می‌توانید به دستیار صوتی گوگل دستور دهید تا تماسی را برقرار نماید.

برای برقراری یک تماس با صدا، دستیار گوگل نمی‌تواند در سادگی سیری را شکست دهد. برایان دکمه مرکزی آیفون 4S را نگه داشت تا سیری اجرا شود و گفت: «با موبایل جسیکا دالکورت تماس بگیر» و هر سه بار سیری به طور کامل متوجه منظور برایان شد.

تجربه این کار با Google Voice Actions تا این حد روان نبود. برای آن که اندروید آبنبات پاستیلی را به حالت منتظر شنیدن بریم باید در هر صفحه‌ای که هستیم انگشت خود را از پایین صفحه به بالا بکشیم. سپس باید بگوییم «گوگل» و یا آیکون میکروفون را در پنجره جستجوی گوگل بفشاریم. چند تلاش ابتدایی برایان در دستور دادن به گالکسی نکسوس برای برقراری یک تماس درست تشخیص داده نشد.

او در سومین تلاش خود موفق بود و نکسوس به درستی فرامین را اجرا کرد. جالب این که وقتی برایان از طریق یک هدست بلوتوث با کیفیت با نکسوس صحبت کرد، دقت عملیات صوتی گوگل افزایش یافت.

۲. فرستادن پیام کوتاه

ما هم از عملیات صوتی گوگل و هم از سیری برای فرستادن پیام متنی استفاده نمودیم.

استفاده از دستیار صوتی برای فرستادن پیام‌های متنی در آیفون 4S به نرمی هرچه تمام‌تر انجام شد. پس از آن که برایان گفت، «به جسیکا دالکورت پیام بفرست»، سیری به سرعت پیام برایان را آماده کرد و سپس پرسید که دوست دارد چه پیغامی را به مخاطب مورد نظر برساند. برایان یک جمله کوتاه را سریع گفت و آیفون 4S بدون معطلی آن را رونویسی کرد. مهم‌تر آن که سیری برای کارهایی که انجام می‌داد یا می‌خواست انجام دهد توضیحات شفاهی ارائه می‌نمود. این کار موجب کنترل صوتی راحت‌تر می‌گردد، بدون آن که نیازی به نگاه کردن و یا حتی لمس کردن صفحه باشد.

باز هم عملیات صوتی گوگل در زمینه اجرای خواسته‌های ما دقت کمتری داشت. دستور «به جسیکا دالکورت پیام بفرست» دو بار از سه بار آزمایش ما با موفقیت انجام شد. با این حال این دستیار در تمام آزمایش‌ها صحبت‌های برایان را بدون خطا رونویسی کرد. اما برخلاف سیری، نرم‌افزار گوگل در هر مرحله از فرایند فرستادن پیام، توضیحی درباره آن چه قرار است انجام دهد، بیان نمی‌کرد. تمام آن چه که شنیدیم یک صدای هشدار برای نشان دادن آن بود که گالکسی نکسوس به ما گوش می‌سپارد. ضرورتا مجبورید از نمایشگر استفاده نمایید که این امر کاربری هندزفری را محدود می‌سازد.

۳. تنظیم زنگ ساعت

هم آیفون 4S و هم گالکسی نکسوس زنگ ساعت را به خوبی تنظیم نمودند.

دستور به آیفون 4S برای تنظیم زنگ ساعت برای ما اصلا سخت نبود. وقتی گفتیم «زنگ ساعت را برای ۶ صبح فردا تنظیم کن» سیری به سرعت فهمید که باید چه کار کند. بنا به دلایلی وقتی به سیری گفتیم که همان آلارم را تکرار یا ویرایش کند از ما پیروی نکرد، اما وقتی از آن خواستیم تا زنگ را حذف کند، این کار را انجام داد.

آبنبات پاستیلی هم به همان خوبی از پس تنظیم زنگ ساعت بر آمد. وقتی همان عبارت را تکرار کردیم، گالکسی نکسوس در اولین تلاش یک زنگ هشدار برای ساعت ۶ صبح ایجاد کرد. ما همچنین با گفتن «این زنگ ساعت را پاک کن» بدون هیچ مشکلی به تلفن دستور دادیم تا زنگ ساعت را حذف کند. همچنین وقتی تلاش کردیم تا به دستگاه بگوییم که زنگ ساعت را فقط در روزهای خاصی از هفته تکرار کند، عملیات صوتی در گالکسی نکسوس نیز از انجام آن خودداری کرد. کاری که از تنظیمات منوی ساعت اندروید می‌تواند به راحتی انجام گردد.

۴. یافتن مسیرها

گوگل که سرویس نقشه‌اش معروف و محبوب است مسیر‌های دقیق و با جزئیات کامل‌تری را ارائه می‌کند.

پرسش از سیری و عملیات صوتی گوگل برای یافتن مسیر به یک میزان مناسب و کاربردی بود. هم دستیار صوتی اپل و هم اندروید آبنبات پاستیلی دستورالعمل‌هایی با جزئیات دقیق در رانندگی، راه رفتن و یا استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی برای رفتن به یکی از جاذبه‌های توریستی دوردست نیویورک ارائه کردند. البته بهتر است این دو فناوری رقیب به سرعت ما را به برنامه‌های کاربردی نقشه خود بردند.

۵. چک کردن آب و هوا

چک کردن آب‌و‌هوا با استفاده از دستورات صوتی در هر دو تلفن در یک چشم به هم زدن صورت می‌گیرد.

به لطف تبلیغات تلویزیونی پر زرق و برق، احتمالا درباره توانایی سیری در جستجوی وضعیت آب و هوا شنیده‌اید. ما قطعا می‌توانیم شهادت دهیم که دستیار صوتی اپل بدون کمترین وقفه‌ای پیش بینی آب و هوای روز را فراهم کرد. همچنین اگر بخواهید سیری می‌تواند پیش‌بینی وضعیت آب و هوا طی ۵ روز آینده را نیز نمایش دهد.

عملیات صوتی گوگل قادر بود تا در دریافت چشم‌انداز وضعیت آب و هوا پا به پای مهارت‌های سیری پیش برود. گالکسی نکسوس درست مثل آیفون 4S در این آزمایش هم پیش‌بینی روزانه و هم ۵ روزه آینده را نمایش داد. ما همچنین توسط تاییدهایی که توسط صحبت صورت می‌گرفت توانستیم درخواستمان را تکمیل کنیم.

۶. پخش یک فایل صوتی

دستیار صوتی گوگل در مورد آنچه می‌گویید بیشتر فکر می‌کند اما کاملا یکپارچه و روان کار می‌کند. سیری نیز همین طور است.

به سیری بگویید که یک فایل صوتی را اجرا کند و پس از اندکی تامل موزیک پخش می‌شود. در واقع ما مجبور بودیم خیلی سریع، قبل از آن که آهنگ شروع به پخش شود از صفحه عکس بگیریم. در اپ عملیات صوتی گوگل به جای کلمه «Play» باید از «Listen» استفاده شود. ما از این گزینه که می‌خواهیم آهنگ را در برنامه پخش موسیقی یا YouTube اجرا کنیم خوشمان آمد، اما همین موضوع موجب شد یکی دو ثانیه‌ای دیرتر آهنگ پخش شود. همچنین امکان جالب دیگری که وجود دارد این است که  قادرید رفتن به برنامه پخش موسیقی را کنسل کنید تا به جای آن لینک‌های جستجو را ببینید.

۷. دیکته ایمیل

سیری (سمت راست) اندکی دقیق‌تر بود و تمیزتر به نظر می‌رسید.

اگر تصور می‌کنید که سخنران خوبی هستید، حتما خوشحال خواهید شد اگر بدانید که هم دستیار صوتی گوگل و هم سیری در تشخیص دیکته ایمیل و پیغام متنی بسیار ماهر هستند. سرویس گوگل در شنیدن دقت سیری را نداشت و وقتی از شما برای تایید، سوال می‌پرسد چندان روان به نظر نمی‌رسد. با این حال در اکثر مواقع بسیار خوب عمل کرد.

۸. جستجو در وب

سیری (راست) دقیق‌تر بود و به نظر بهتر عمل می‌کرد، اما گوگل (چپ) دقیقا موضوعی که جسیکا به دنبالش بود را پیدا کرد (لینک سوم).

جستجوی یک موضوع و یا تصاویر در وب در هر دو موتور تشخیص صدا بسیار سریع و روان بود و هر دو تصاویر مشابهی را از پایگاه داده گوگل فراهم کردند.

اما در مورد یکی از درخواست‌های جسیکا کمی ورق برگشت: جستجوی یک آشپزخانه کامیونی دائمی در سانفرانسیسکو. سیری منظور او را بهتر درک کرد، اما اطلاعاتی که او نیاز داشت را ارائه نکرد. اما موتور صوتی گوگل توانست این کار را انجام دهد و سومین لینک او را به مکان درست می‌برد.

۹. باز کردن یک وب سایت

دستیار صوتی گوگل (چپ) CNET.com را باز کرد، سیری (راست) به صفحه نتایج جستجو رفت.

علاوه بر جستجو شما همچنین می‌توانید یک وب سایت را با هر دو دستیار باز کنید. دستور باز کردن CNET.com با عملیات صوتی گوگل به شکل کامل‌تری اجرا گردید، یعنی CNET.com به صورت یک لینک پدیدار شد و سایت باز شد. سیری سایت CNET را بدون هیچ مشکلی پیدا کرد و باز کردن آن با یک اشاره مشکلی به وجود نخواهد آورد، اما در نتیجه این تست باید بگوییم که سیری به یک گام بیشتر نیاز دارد.

۱۰. پرسش: ارتفاع کوه ویتنی چه‌قدر است؟

سیری و دستیار صوتی گوگل اطلاعات مشابهی را درباره بلندترین قله کالیفرنیا ارائه کردند، پس ما نتیجه این تست را برابر در نظر می‌گیریم.

۱۱. محاسبه ریاضی

هر دوی آنها پاسخ را به شما می‌دهند. سیری (راست) با خودنمایی بیشتری این کار را انجام می‌دهد.

دستیارهای صوتی گوگل و سیری هر دو به طور مشابه مساله ریاضی را حل کردند. اما در این مرحله سیری برنده است چرا که نتایج را به شکل مناسب‌تر و شکیل‌تری نمایش داد و همچنین محتوای اضافی بیشتری را ارائه نمود.

کدام یک کارهای بیشتری انجام می‌دهد؟

گوگل در برخی امور برجسته‌تر بود: دیکته و ارسال پیام متنی، ایمیل، یا یادداشت؛ گوش دادن به موسیقی؛ تماس با یک مخاطب یا یک شرکت تجاری (ابتدا به جستجوی شرکت می‌پردازد و سپس تماس را برقرار می‌کند)؛ ناوبری به یک محل خاص؛ نمایش یک نقشه؛ باز کردن یک وب سایت؛ و جستجو.

در سوی دیگر سیری ترفندهای بیشتری مثل تنظیم Reminder و برنامه‌ریزی قرارهای ملاقات دارد. همچنین به طور مداوم با صدای شبیه به انسان خود با شما به تعامل می‌پردازد که در تشخیص موفقیت یا شکست آن در انجام امور خیلی کمک می‌کند. اما عملیات صوتی گوگل فقط برخی مواقع با شما صحبت می‌کند (پیش بینی وضعیت آب و هوا) و در دستورات مختلف نتایج را فقط به صورت متنی لیست می‌کند (پیام‌های متنی).

اپل اخیرا اعلام کرده که در iOS 6 که پاییز امسال منتشر می‌شود برای سیری نقشه‌های زیادی مثل ناوبری صوتی برای مسیر‌های رانندگی مرحله به مرحله و اجرای اپ‌ها با فرمان صوتی را در نظر دارد، اما ما سیری را با آنچه که امروز می‌تواند انجام دهد سنجیدیم.

هیچ کدام از آنها نمی‌توانند Wi-Fi یا بلوتوث را روشن و خاموش کنند، یا حداقل برنامه‌های خاص را اجرا کنند (S Voice سامسونگ در اینجا دست بالا را دارد)، اما دستیار عملیات صوتی گوگل حداقل متوجه درخواست شما می‌شود و در پاسخ می‌گوید «ویژگی‌های دستگاه هنوز پشتیبانی نمی‌شوند».

نتیجه نهایی

در سیری، کاربران یک رابط کاربری ساده اما خوش ساخت و کاملا کنترل شده دارند. در سوی دیگر، دستیار صوتی گوگل بسیار قدرتمند بوده و قادر به یادگیری است و می‌تواند به مرور زمان به طور خاص به صدای شما عادت کند.  اما دستیار صوتی گوگل دقیق و ظریف نیست. این دستیار صوتی قابلیت‌ها و سرویس‌های بسیار گوناگون و اغلب به شکل گیج کننده‌ای مشابه را شامل می‌شود. برای مثال معلوم نیست Google Now، Google Voice search، و Google Voice Actions کجا شروع می‌شوند، پایان می‌یابند و حتی همپوشانی پیدا می‌کنند.

مقاله مرتبط:

  • با آبنبات پاستیلی گوگل بیشتر آشنا شوید: نکات و ترفندهای اندروید ۴.۱

به علاوه، عملیات صوتی در درک درخواست‌های صوتی ما کمی نادقیق‌تر از سیری بود. البته این موضوع ممکن است به مرور زمان در این نرم‌افزار با بهبود درک و تشخیص طرز بیان و لهجه ما بهتر شود. سیری اندکی روان‌تر و سریع‌تر است اما ما از این خصوصیت عملیات صوتی گوگل، که به شما هدف خود مبنی بر اجرای دستور خاصی را نشان می‌دهد و در صورتی که مد نظر شما نباشد، امکان لغو آن را فراهم می‌سازد، خوشمان آمد.

اگر امروز مجبور بودیم از میان این دو یکی را انتخاب کنیم، سیری در این مسابقه صوتی با اختلاف بسیار کمی برنده میدان است.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
*

دیگر خبرهای فناوری اطلاعات

قیمت آیفون 6

قیمت آیفون 6

از خبر های منتشر شده اینگونه استنباط می شود که قیمت آیفون 6 که قرار است این روز ها وارد بازار شود، در حدود 1200 دلار آمریکا می باشد. این قیمت با توجه به قیمت 3000 تومانی دلار در حدود 3 میلیون 600 هزا ...
نخستین تصویر ویدیویی از آیفون 6 اپل منتشر شد

نخستین تصویر ویدیویی از آیفون 6 اپل منتشر شد

از جمله شایعاتی که این روزها بیشتر به آن پرداخته می‌شود و توجه همه پایگاه‌های خبری را به خود جلب کرده است، مدل جدید گوشی هوشمند اپل است که احتمالا با نام آیفون ۶ وارد بازار می‌شود و هم& ...
جزئیات آیفون 6 اپل منتشر شد

جزئیات آیفون 6 اپل منتشر شد

این گوشی هوشمند همراه با نمایشگر لمسی ۴.۶ اینچی وارد بازار می‌شود که این نمایشگر تا لبه گوشی کشیده شده است. در دنیای امروز که دستگاه‌های الکترونیکی بزرگ‌ و بزرگ‌تر می‌شوند، "م ...
چگونه از آیفون و وب‌کم لپ‌تاپ به عنوان دوربین امنیتی استفاده کنیم؟

چگونه از آیفون و وب‌کم لپ‌تاپ به عنوان دوربین امنیتی استفاده کنیم؟

چند سال پیش، راه‌اندازی یک سیستم مداربسته و دوربین امنیتی در منزل کاری پیچیده و البته پرهزینه محسوب می‌شد. خوشبختانه، حالا با ورود به عصر تلفن‌های همراه و رشد سریع فناوری، به راحتی و با هزینه‌ای بسیار ...